Avare Rulo Kendi başına yer çekimini veya insan gücünü kullanarak hareket ettirilebilen rulo çeşididir.
Düz Konveyör Yere paralel olarak ilerleyen konveyör bant tipidir. Bant çeşidinin zengin içerikli olması dolayısıyla her türlü ürünü taşımada yüksek performans sağlar.
(Örnek 8)
Eğimli Konveyör Konveyörler ve zeminler arasındaki kot farklılığı olan yerlerde ürünü taşımaya olanak sağlayan konveyör tipidir. Paletli veya yüzey desenli bant kullanılarak ürün kaymaları engellenir.
(Örnek 9)
L Kırımlı Konveyör Konveyörler ve zeminler arasındaki kot farklılığı olan yerlerde ürünü taşımaya olanak sağlayan konveyör tipidir. Paletli veya yüzey desenli bant kullanılarak ürün kaymaları engellenir.
(Örnek 11)
Modüler Bant Baklası Bir puzzle gibi birbirine geçerek bandı oluşturan her bir bileşendir.
(Örnek 7)
Paletli Bant Bandın ürünü taşımasına yardımcı olan destek kollarıdır. Eğimli konveyörlerde ürünü geriye kaydırmadan taşımaya olanak sağlayan konveyör bandıdır.
(Örnek 1, 2)
Tahrik Rulo Güç aktarma organları sayesinde motor ile hareket ile hareket eden rulo çeşididir.
Yan Bariyerli (fırfırlı) Bant Bandın iki kenarında konumlandırılan duvarlardır. Taşıdığı ürünün kenarlardan taşmasına, dökülmesine engel olmak amaçlı kullanılır.
(Örnek 5, 6)
Yüzey Desenli Bant Bant yüzeyindeki desenler sayesinde ürünü kaydırmadan rahatlıkla taşınmasını sağlayan bant tipidir. Örnek desen tipleri; Grip (Tırtıklı) Bant, Nokta desenli bant, Hasır desenli bant, Kare desenli bant tiplerinden oluşmaktadır.
(Örnek 3, 4)
Z Şaseli Konveyör Genellikle dökme (tanecikli) yükleri kot farklılığı olan yerlerde ürünü taşımaya olanak sağlayan konveyör tipidir. Paletli ve yan bariyerli bant kullanılarak ürün kayması engellenerek sorunsuz bir şekilde taşınması sağlanır.
(Örnek 10)